Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι παλαιότεροι...

Δημητρόπουλος, Ποντίκης, Μποροβήλος και τα άλλα παιδιά του Πειραιά...

Ανταπόκριση από το χειρουργείο....

1996-97: Περίπτωση Νο1
Στις 12 Φεβρουαρίου 1997 η Νέα Φιλαδέλφεια είναι κατάμεστη για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ένωση μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μανωλά. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα και στην έναρξη της επανάληψης ο Ντανιέλ Μπατίστα που είχε περάσει ως αλλαγή στην ανάπαυλα, ανοίγει το σκορ. Λίγο αργότερα ο Μιχάλης Κασάπης θα γράψει το 2-0 και η ΑΕΚ θα μείνει με 9 παίκτες, καθώς θα αποβληθεί και ο Μπατίστα! Με 9 παίκτες πλέον οι κιτρινόμαυροι, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1.
1996-97: Περίπτωση Νο2
Στις 26 Φεβρουαρίου, διεξάγεται η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Το κλίμα είναι υπέρ το δέον εχθρικό για την ΑΕΚ, αλλά ο Ντέμης Νικολαΐδης βρίσκει τον τρόπο και κάνει το 0-1 στο δεύτερο ημίχρονο, αναγκάζοντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού να σιωπήσουν. Λίγο αργότερα θα αποβληθεί ο Στέλιος Μανωλάς και οι κιτρινόμαυροι θα ολοκληρώσουν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, αλλά με νίκη.
1996-97: Περίπτωση Νο3
Στις 11 Μαΐου 1997 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ και θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στο 24ο λεπτό ο Καραπιάλης… τρακάρει με τον Ηλία Ατματσίδη. Η απόφαση του Γιώργου Μποροβήλου; Πέναλτι και αποβολή του Ατματσίδη! Παίζοντας με 10 παίκτες σε όλο τον αγώνα, η ΑΕΚ ηττήθηκε και οι Πειραιώτες πήραν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από μια «πέτρινη» δεκαετία.

1999-00: Περίπτωση Νο4
Στις 15 Νοεμβρίου 1999 η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό κεκλεισμένων των θυρών, για το πρωτάθλημα. Η απουσία οπαδών δίνει το ελεύθερο στον Σωκράτη Κόκκαλη ώστε να βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου και ο διαιτητής Δημητρόπουλος γράφει ιστορία... Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Μαλαδένη, στο 64’ αποβάλλεται ο Καλιτζάκης, δίνεται πέναλτι υπέρ του Τζόρτζεβιτς στο 74’για το 0-1. Παράλληλα υπάρχει και μη αποβολή του Τζιοβάνι που συνέχισε τη φάση ενώ είχε διακοπεί και μετά έλεγε ότι δεν άκουσε, σε ένα γήπεδο που ήταν άδειο… Το τελικό 0-2 φέρνει μεγάλα επεισόδια και πυροβολισμούς στο Members Club, ενώ ο Δημητρόπουλος την επόμενη μέρα έφυγε για την Ιταλία!

2000-01: Περίπτωση Νο5
Στις 4 Νοεμβρίου 2000 ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με διαιτητή τον Γιώργο Τσαγκαράκη. Στο 7' δίνει πέναλτι, που δεν ήταν, υπέρ του ΟΣΦΠ. Ο Τζόρτζεβιτς αστοχεί και ο Ντέμης Νικολαΐδης κάνει το 0-1. Ο Τζιοβάνι θα ισοφαρίσει και το 1-1 θα παραμείνει μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Η ΑΕΚ όμως έχει τρομερά παράπονα καθώς ο επόπτης κόβει πέντε (!) φορές φάσεις για οφ σάιντ! Στο 42' θα αποβληθεί και ο Φερνάντο Νάβας και το ματς θα έρθει τούμπα.

2000-01: Περίπτωση Νο6
Στις 10 Ιανουαρίου 2001, στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον πρώτο αγώνα στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, έρχεται η διαιτησία του Γιώργου Ποντίκη. Η ΑΕΚ προηγείται από νωρίς με 1-0 και στη συνέχεια γίνονται πράγματα που αναγκάζουν τον κόσμο της ΑΕΚ να ετοιμαστεί για ντου στο γήπεδο! Στη φάση που ο Άκης Ζήκος πασάρει στον Ντέμη Νικολαΐδη και γίνεται το 2-0, ο Ποντίκης αποβάλει τον Ζήκο γιατί θεωρεί ότι υπάρχει φάουλ και με το που διαμαρτύρεται ο Νικολαΐδης, αποβάλλεται κι αυτός!

2001-02: Περίπτωση Νο7
Στις 20 Απριλίου 2002 η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας, στο ΟΑΚΑ, τον Ολυμπιακό στον «τελικό» του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει ανοίξει νωρίς το σκορ και λίγο αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Ο Βασσάρας, όμως, ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Ντέμη και ακύρωσε το γκολ. Αν γινόταν εκεί το 0-2, η Ένωση θα έπαιρνε τον τίτλο.

2003-04: Περίπτωση Νο8
Στις 26 Οκτωβρίου 2003, στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Ο Μπριάκος στο 2' δεν είδε το χέρι του Πάντου και δεν υπέδειξε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

2004-05: Περίπτωση Νο9
Στις 27 Απριλίου 2005 η ΑΕΚ πάει στο Καραϊσκάκη για τη ρεβάνς το ημιτελικού κυπέλλου, με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 του πρώτου παιχνιδιού. Θα προηγηθεί προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και αυτό θα φέρει το ματς στην κόψη του ξυραφιού. Ο διαιτητής Χαράλαμπος Καρατζάς από την Εύβοια, θα αποβάλει στο 55’ τον Ζούλιο Σέζαρ. Στα τελευταία λεπτά ακυρώνεται ως οφ σάιντ γκολ-πρόκριση του Πάουλο Ασουνσάο. Ακολούθως, αποβλήθηκαν ο Σάντος και ο Βέλιτς.

2005-06: Περίπτωση Νο10
Στις 19 Φεβρουαρίου 2006, στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ προσπαθεί να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό και κάποια στιγμή πιστεύει ότι έφτασε πολύ κοντά, καθώς ο Ανατολάκης... μπλοκάρει την μπάλα σε μια κεφαλιά του Βασίλη Λάκη, μπροστά στα μάτια του διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη. Αυτός, όμως, δεν υπέδειξε κάτι και στην ΑΕΚ έμειναν οι διαμαρτυρίες, καθώς αν γινόταν το 1-1 το ματς θα μπορούσε να πάρει διαφορετική τροπή.

2006-07: Περίπτωση Νο11
Φτάνουμε στη σεζόν 2006-07. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2006 στο Καραϊσκάλη. Διαιτητής ο Βασσάρας. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη. Οι ερυθρόλευκοι θα προηγηθούν με το αυτογκόλ του Εμερσον, που προήλθε από φάουλ του οποίο για τους ανθρώπους της Ένωσης δεν έγινε ποτέ. Στην επανάληψη τα κιτρινόμαυρα παράπονα είναι ακόμη περισσότερα. Ακυρώνεται ως οφ σάιντ, χωρίς να υπάρχει το γκολ του Ντελίμπασιτς από προσπάθεια του Λαγού, ενώ ο ίδιος σταματάει ενώ φεύγει σε τετ α τετ επειδή κοντρόλαρε με το… στήθος.

2006-07: Περίπτωση Νο12
Γήπεδο ΟΑΚΑ. Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007. Νέα παράπονα για τον... Θανάση Μπριάκο.. Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για τρία πέναλτι -με το βίντεο να τους δικαιώνει- τα οποία δεν υπέδειξε ο ρέφερι, δεν αποβάλει τον Καστίγιο για αγκωνιά, δε βλέπει ούτε αυτός ούτε ο βοηθός του το οφ σάιντ στο τρίτο γκολ των «ερυθρόλευκων».

2009-10: Περίπτωση Νο13
Για να φτάσουμε, έτσι, στο φετινό ντέρμπι... Στα πρώτα λεπτά υπάρχει ο ορισμός του έμμεσου στη μικρή περιοχή, λίγο μετά ο Τοροσίδης χτυπάει με αγκωνιά τον Χουανφράν, για να ακολουθήσει και το πεντακάθαρο πέναλτι του Μέλμπεργκ, με χέρι. Ο Δαλούκας, όμως, δεν υπέδειξε καμία από τις τρεις παραβάσεις.

Μπόνους... ο τίτλος στα χαρτιά!
Το αποκορύφωμα όλων, βέβαια, είναι στη σεζόν 2007-08. Η ΑΕΚ που είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς καλύτερη από τον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε και με 4-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς, είχε την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τις περισσότερες νίκες, τον πρώτο σκόρερ. Δεν πήρε, όμως, το πρωτάθλημα, επειδή οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένσταση για... κάποιον Βάλνερ. Δικαίωμα τους, θα πει κάποιος, αν πιστεύουν ότι λόγω του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή έχασαν από την Καλαμαριά, την οποία δεν απείλησαν ούτε μία φορά σε 90 λεπτά. Ηθικά, όμως, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα δικαίωμα να κάνει ένσταση, γιατί στον Πειραιά φώναζαν το 2005 ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά... Και το πρόβλημα είναι ότι αυτό το φώναζαν και οι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο ο Κόκκαλης. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές που μέσα σε τρία χρόνια, ξέχασαν τι έλεγαν και πανηγύριζαν έξαλλα ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά...

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: