Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σφηνάκια με τον Κώστα Κετσετζόγλου - Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πηγή : aek365.gr 


@ Καλημέρα. Εγραφε χθες ο αειθαλής Μανώλης Γαβαθιώτης στο "ΦΩΣ" και μπήκε και στην πρώτη σελίδα προφανώς για να μην το χάσει κανένας: " Η τετραπλή ατυχία της Λίβερπουλ 1.Δε μετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. 2.Δεν έχει νομομαθείς παράγοντες με εμπνεύσεις όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Πέτρος Στάθης. 3.Στην αγγλική νομοθεσία δεν υπάρχει άρθρο 44. 4.Δε γίνονται ρυθμίσεις χρεών ΠΑΕ". Πολύ ενιαφέροντα όλα αυτά και πιστεύω πως στο Λίβερπουλ και σε όλο τον πλανήτη οι οπαδοί της ιστορικής ομάδας αναστέναξαν με ανακούφιση όταν διάβασαν στο "ΦΩΣ" ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα ελεύθερες φωνές που τους σκέφτονται και είναι δίπλα τους. 
@ Παρότι δεν ήμουν ποτέ Λίβερπουλ σέβομαι την τεράστια αυτή ομάδα και θα συνεχίσω κι εγώ το εμπνευσμένο ρεπορτάζ για τις ατυχίες της Λίβερπουλ προσθέτοντας και κάποιες ακόμη. Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς. Δεν είναι μομφή για τον συγγραφέα ούτε υπαινίσομαι κάτι για την πληρότητα του... ατυχολογίου της Λίβερπουλ που συνέταξε. Να βοηθήσω θέλω κι εγώ με την σειρά μου, να σταθώ δίπλα στον μεγάλο αυτό σύλλογο που κινδυνεύει με μαρασμό και οικονομικό μετά τον αγωνιστικό που έχει επέλθει εδώ και χρόνια. 
@  Είναι άτυχη λοιπόν η Λίβερπουλ και γιατί: 5) Δεν έγινε πρόεδρος της κανένας τραπεζίτης που να συνεργαζόταν με την κυβέρνηση της Αγγλίας σε όλα τα... νόμιμα έργα του ώστε να κάνει καμιά πενηνταριά μεταγραφές με χρήματα που, λεπτομέρειες, αποδείχτηκαν κλεμένα από την ίδια του την τράπεζα 6) Είναι ακόμη πιο άτυχη γιατί μετά από αυτό δεν βρέθηκε καμία κυβέρνηση που να γράψει στο χιόνι σχεδόν όλα τα χρέη μέσα σε μια νύχτα με φωτογραφικό νόμο χωρίς βέβαια να πάρει πίσω τους... παίκτες που πουλήθηκαν, οι περισσότεροι, και έτσι τα χρήματα έγιναν άλλοι παίκτες. Κάτι σαν ξέπλυμα... παικτών. Είχε γίνει κάποτε στην Ελλάδα με κάποιον Ντέταρι που πουλήθηκε στην Μπολόνια και κάποιους Καραπιάλη, Προτάσοφ, Λιτοφτσένκο και Σάβιτσεφ που είχαν αγοραστεί με τα... κέρδη.7) Είναι πολύ άτυχη γιατί παρότι έχει τόσο λαό η κυβέρνηση δεν της διορίζει πρόεδρο κανένα... Εθνικό προμηθευτή μέσω Πρωτοδικίου. 8) Είναι πάρα πολύ άτυχη η Λίβερπουλ γιατί ο πρόεδρος της δεν έφτιαξε καμία παράγκα και κανένα στέλεχος της Αγγλικής διαιτησίας δεν ακούστηκε ποτέ να λέει: " Η Λϊβερπουλ και η... Μπράιτον να νικάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμ...." 9) Είναι άτυχη η Λίβερπουλ γιατί εκεί στην Αγγλία η Ομοσπονδία του ποδοσφαίρου όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει παίξει με δύο ομάδες μέσα στην ίδια σαιζόν δεν του εκδίδει δελτίο και δεν του επιτρέπει να παίξει και σε τρίτη ώστε να αλλοιωθεί με αυτό τον τρόπο η βαθμολογία του πρωταθλήματος και να να βγει κερδισμένη και πρωταθλήτρια στα χαρτιά η... Λίβερπουλ. 10) Είναι επίσης τεράστια η ατυχία της Λίβερπουλ που διαιτητάρες όπως ο Τσαγκαράκης, ο Παπαπέτρου, ο Παπαδάκος, ο αξεπέραστος Δημητρόπουλος, ο γλυκομίλητος Μποροθρύλος, ο... χιουμορίστας Ποντίκης και δεκάδες άλλοι δεν γεννήθηκαν στην Αγγλία και δεν γνώρισαν ποτέ κανέναν Τομ αλλά στην Ελλάδα. Με τέτοιους διαιτηταράδες σίγουρα η Λίβερπουλ θα είχε πάρει ένα πρωτάθλημα. Μπορεί και 2. Και 3. Μπορεί και 12 αν στην Αγγλία υπήρχε δικαιοσύνη όπως στην Ελλάδα που οι πάντες διορίζονται. Ακόμη και οι πρωταθλητές. Και με τόσα πρωταθλήματα η... Λίβερππουλ, θα έβγαινε κάθε χρόνο εγγυημένα στο Τσάμπιονς και θα  είχε εγγυημένα εκατομμύρια  ευρώ που όχι μόνο θα έλυναν τα οικονομικά της προβλήματα αλλά θα της επέτρεπαν να... επενδύσει (sic) και να φτιάξει με αυτά ολόκληρη αυτοκρατορία. Ωστε να έπαιρνε και κάποια δίκαια πρωταθλήματα για να μην έχουν να λένε οι... κλαψιάρηδες της Μάντσεστερ και της Αρσεναλ. Αλλά είπαμε. Είναι άτυχη η Λίβερπουλ. Δεν εδρεύει στην Ελλάδα. 
@ Αυτά τα λίγα. Δεν αποτελεί φυσικά κανένα είδος μομφή για τον συνάδελφο και την ιστορική εφημερίδα. Συμπλήρωσα το ενδιαφέρον αυτό θέμα έτσι για να νιώσει λίγο καλύτερα η... Λίβερπουλ. Υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν πόσο άτυχη είναι. Και έχουν και επιχειρήματα. Για Μανόλο και ΑΕΚάρα από αύριο πάλι. Σήμερα η στήλη είναι μια κοινωνική προσφορά. Στη... Λίβερπουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: