Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μπαογκ - ΑΕΚ ρετρό

Πηγή: AEK LIVE
Γράφει ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης για το AEK LIVE


Σήμερα λοιπόν κόντρα στο ιστορικό μας παράρτημα..... Ένα σωματείο που δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι διαφώνησαν ως προς το αν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην ΑΕΚΑΡΑ μόνο Κωνσταντινουπολίτες. Και δύο χρόνια μετά, το 1926, να 'σου κι η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης. Που μετά έγινε π.α.ο.κ.... Ομάδα με ιστορία, δυναμική και τσαμπουκά, που όμως εκφυλίστηκε από το '80 και μετά, λόγω τυχάρπαστων προέδρων και αρκετών κρετίνων φιλάθλων, με ιδεολογία σαν τα νερά της κιτρινόμαυρης Χαλκίδας.
 Και με αρχική έδρα το Συντριβάνι, απέναντι από τα πανεπιστήμια, για όσους γνωρίζουν. Μετέπειτα εγκαταστάθηκε στην συνοικία της Κάτω Τούμπας. Ένας προορισμός πρόκληση για όλους μας. Μια εκδρομή που την έκαναν μόνο ΑΕΤΟΙ στα '80ς. Και που για τους άλλους ήταν μάλλον αποστολή στον Κρόνο.
 Σεζόν 1980-81. Μετά το ξεκίνημα με 5άρα στην Καβάλα, πήγαμε Καυταντζόγλειο..... Όπως ο άρης, έτσι κι αυτοί είχαν φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα από "παιδομάζωμα". Κωστίκος, Δαμανάκης, Σαράφης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Αλαβάντας, Γκουερίνο, Φορτούλα και φυσικά ο-ανήκω-στον-γαύρο-αλλά-τελικά-γυρνάω  Κούδας. Αρδίζογλου-Θωμάς καθάρισαν από το ημίχρονο και τελικό 2-1. Σε μια χρονιά που αρχίσαμε με 6 στα 6 και τελειώσαμε 2οι. Παίξαμε και στο κύπελλο, χάνοντας εκεί στο πρώτο με 1-0 και με χαμένο πέναλτι του Αρδίζογλου. Με ρεβάνς στην ....Χαλκίδα και διαιτητικό 0-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: