Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Νομική κατοχύρωση

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Γράφει ο Γ.Ξενάκης


Στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της ΑΕΚ με τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη παρευρέθησαν και τα νομικά επιτελεία που ξεκινούν δουλειά για να «δεθεί» το πράγμα από όλες τις πλευρές.
Οχτώ νομικοί (4 του υπουργείου και 4 της ΑΕΚ) θα πρέπει να έχουν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου έτοιμη τη νομική διατύπωση της τροπολογίας νόμου που θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή και βάσει της οποίας θα ξεκινήσει η ΑΕΚ τις διαδικασίες ανέγερσης γηπέδου σε έκταση περίπου 28-30 στρεμμάτων στην ιδιόκτητη έκτασή της στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Νόμος του κράτους για το γήπεδο της ΑΕΚ στον ιστορικό της χώρο υπήρχε και προ επταετίας, αλλά ύστερα από προσφυγή πολιτών το ΣτΕ τον έβγαλε αντισυνταγματικό. Πάνω σ' αυτό το σημείο επικεντρώνονται τώρα οι προσπάθειες με τη νομική μελέτη και περιφρούρηση: να καλυφθεί νομικά η τροπολογία νόμου έτσι ώστε να μην μπορεί να καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικώς στην τροπολογία που προβλέπεται να κατατεθεί, θα συμπεριληφθούν και τα έξι στρέμματα άλσους που ζήτησε η ΑΕΚ, βάσει του σχεδίου Αγιοστρατίτη. Ο αρχιτέκτονας πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ετοιμάσει δύο σχέδια, το εναλλακτικό δεν περιλαμβάνει κομμάτι του άλσους. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι το γήπεδο να πάει πιο μέσα για να βρίσκεται σε μια λογική απόσταση από τις γειτονικές πολυκατοικίες. Η προσβασιμότητα, ο τρόπος και χρόνος αποχώρησης, το υπόγειο πάρκινγκ (1.200 θέσεων) μελετώνται για τη νομική κάλυψη. Το σχέδιο προβλέπει γήπεδο 28.000 θέσεων με πρόβλεψη για μελλοντική επέκταση της χωρητικότητας κατά 5.000-6.000 θέσεις.
Ο Σταύρος Αδαμίδης μετά τη συνάντηση, παρόντος και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βούρου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: