Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σφηνάκια με τον Κώστα Κετσετζόγλου

Πηγή: aek365.gr


@ Πάνω που λέγαμε λοιπόν πως κάποιος πρέπει να μας πει υπεύθυνα τι γίνεται με τον Τζιμπούρ και τόσους μήνες δεν... υπογράφει ήρθε ο ίδιος και υπέγραψε το τέλος του στην ΑΕΚ. Το αν είπε στον Χιμένεθ να βγουν έξω να πλακωθούν ή όχι, που είναι το μόνο σημείο της δημοσιογραφικής επιτυχίας της SportDay που δεν επιβεβαίωσε η ΑΕΚ, δεν παίζει κανένα ρόλο από την στιγμή που η συμπεριφορά του Τζιμπούρ απέναντι στον Χιμένεθ εκτιμήθηκε τόσο από τον ίδιο όσο κι από την διοίκηση σαν τόσο απαράδεκτη που σήμανε και το τέλος της καριέρας του Αλγερινού στην ΑΕΚ.

@ Σημασία έχει πως ο Τζιμπούρ τελείωσε. Και παρότι σπάνια κάνω θεωρίες συνομωσίας, γιατί θέλω να βλέπω το ποδόσφαιρο όσο πιο αγνά μπορώ, δεν μπορώ να μην θεωρήσω απίστευτα περίεργο το τάιμινγκ. Δύο μέρες μετά από την άρνηση του να κάνει συζήτηση με την ΑΕΚ μέχρι 31 Δεκεμβρίου, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία της 9ης Σεπτεμβρίου, και την διάψευση της ΑΕΚ που μάλλον ήταν για τα μάτια του κόσμου, έστω και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήρθε αυτό το επεισόδιο το οποίο στην κυριολεξία το προκάλεσε ο Τζιμπούρ χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Οσο κι αν το παιδί έχει δείξει πως είναι περίεργος χαρακτήρας δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα τράβαγε τόσο πολύ μια ομιλία του προπονητή που σε καμία περίπτωση δεν τον έθιξε προσωπικά αν είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο. Τέλος πάντων. Με το «αν» δεν γράφεται ιστορία. Προσωπικά δεν με πείθει καθόλου ο Τζιμπούρ λέγοντας, στην αποκλειστική συνέντευξη του στην «ΩΡΑ», πως δεν υπήρχε συμφωνία τον Σεπτέμβριο εκτός αν με την φράση «Δεν έχω υπογράψει ακόμα αφού απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, όμως η συμφωνία είναι απόλυτη και δεν πρόκειται να αλλάξει. Η υπογραφή είναι καθαρά τυπική πλέον» που ο ίδιος είχε γράψει στο προσωπικό του blog υπονοούσε πως οι τυπικές λεπτομέρειες ήταν η... χρονική διάρκεια και τα λεφτά! Αν

@ Ο Τζιμπούρ τελείωσε. Και η μεγάλη χαμένη είναι η ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν ο Ράφικ θα έχει καλό μέλλον και δεν με ενδιαφέρει κιόλας αφού μόνος του έχει υπονομεύσει τον εαυτό. Αυτό που ξέρω είναι πως η ΑΕΚ επένδυσε 6.000.000 ευρώ για έναν παίκτη που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν εκείνο το καλοκαίρι, αφού είχε τον Μπλάνκο, είχε πάρει τον Σκόκο και της περίσσευε ολόκληρος Λύμπε και από αυτά δεν πήρε τίποτα. Ελάχιστα πρόσφερε ο Τζιμπούρ που σίγουρα είναι παικταράς και σίγουρα αγωνιστικά θα λείψει από την ομάδα έστω και για ένα εξάμηνο. Τεράστια ήττα. Και ένα διδακτικό μάθημα πως όταν δίνει τα χέρια με έναν παίκτη του το... κρατάς γερά μέχρι να έρθει το συμβόλαιο και να το υπογράψει. Εκτός αν η ΑΕΚ δεν μπορούσε να υλοποιήσει αυτά που είχε υποσχεθεί εκείνη την ημέρα πράγμα που δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί και να το πει πουθενά ο Τζιμπούρ δεν θα έχουν και τόσο μεγάλη αξιοπιστία.

@ Πάει ο Ράφικ λοιπόν. Και το πιο ωραίο από όλα, που θα θυμίζει το συγκλονιστικό τέλος του "Anygiven Sunday" με τον Αλ Πατσίνο, θα είναι να καλέσει η ΑΕΚ τον Μπλάνκο για υπογραφές και ο Ισμαελ να τους πει «λυπάμαι πολύ, υπέγραψα σε άλλη ομάδα και το καλοκαίρι φεύγω». Θα έχει πλάκα αλλά θα είναι τραγικό για την ΑΕΚ. Αν και στο ηθικό κομμάτι κάποιοι ίσως θα χαρούν αφού θα είναι μια δίκαιη τιμωρία για τον τρόπο συμπεριφοράς της ομάδας απέναντι σε έναν παίκτη που έχει προσφέρει τα περισσότερα από τα 2007 μέχρι σήμερα. Ελπίζω να προλάβουν και να τον κρατήσουν γιατί θα είναι πραγματικά τραγικό για την ΑΕΚ να τους χάσει και τους δύο και ιδίως τον Μπλάνκο που και σταθερή προσφορά έχει από την ημέρα που ήρθε, και πάντα δήλωνε πως θέλει να μείνει και λιγότερα από τον Τζιμπούρ έχει κοστίσει και θα κόστιζε αν και οι δύο ανανέωναν. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Αδαμίδη αν γίνει και αυτό.

@ Οσον αφορά τα μεταγραφικά και σε αναμονή πάντα του Αρναρ Γκρέταρσον που μάλλον θα κάνει την θυσία να κάνει... Φώτα στην Ελλάδα, η μεταγραφή Μανιάτη έκλεισε με τον πλέον απλό τρόπο. Ο Μαρινάκης κάλεσε από το εσωτερικό τηλέφωνο στο γραφείο του τον υπάλληλο του και του πήρε τους δύο παίκτες σε χρόνο ρεκόρ. Το μόνο θετικό της όλης ιστορίας είναι πως ο Μαρινάκης μπροστά στο μένος του για την ΑΕΚ έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τον Βαλβέρδε και του πήγε τον Μανιάτη από τώρα. Η ΑΕΚ το πάλεψε γιατί ο Μανιάτης ήταν στην κορυφή της λίστας του Χιμένεθ για το δεξί άκρο όμως οι ελπίδες της ήταν λίγες. Εκανε όμως μια πολλή καλή προσφορά. Οπότε έχει μπάτζετ για να πάρει έναν παίκτη αυτού του επιπέδου με αυτά τα χρήματα. Ελπίζω να μην μάθουμε πως η δεύτερη λύση για το δεξί άκρο είναι κανείς παίκτης των 100.000 γιατί τότε κάποιοι καχύποπτοι θα σκεφτούν πως όλα έγιναν για να εξυπηρετηθεί ο ευγενάστατος υπάλληλος του Μαρινάκη κ. Βουδούρης ώστε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα από το αφεντικό του με πρόσχημα την προσφορά της ΑΕΚ. Αν δηλαδή αυτά τα λεφτά ήταν μόνο για τον Μανιάτη λες και είναι ο... Ντάνι Αλβες τότε ο κάθε κακοπροαίρετος θα μπορεί να σκεφτεί ότι θέλει. Αλλά αυτά είναι πλέον δευτερεύοντα. Η ομάδα θέλει ενίσχυση. Δεν θέλει ακόμη σέντερ φορ, αφού με Μπλάνκο και Λύμπε είναι εντάξει για την κορυφή, όμως παραμένουν οι ανάγκες στις άλλες, τις γνωστές θέσεις που ζήτησε ενίσχυση ο Μανόλο. Για να δούμε. Εχουν ήδη καθυστερήσει σε βαθμό που μυρίζει... εξαφάνιση μετόχων και φυσικά ρευστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: