Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αρης προλαβαίνει 5άδα κι η ΑΕΚ να τη χάσει

του Βασίλη Σαμπράκου.
πηγή: exedrasports.gr


Μια ρεαλιστική εκτίμηση των προδιαγραφών που φέρουν οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε χθες ο Μανόλο Χιμένεθ στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Αρη, βοηθά πολύ την κουβέντα της κατανόησης όσων συμβαίνουν (και) φέτος στην ΑΕΚ. Αργυρίου: Δεν είναι επιπέδου ΑΕΚ.

Κι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να γίνει. Νταντόμο: Δεν ήταν, δεν είναι, δεν θα γίνει επιπέδου ΑΕΚ. Ματέος: Μπορεί κάποτε να τον δούμε, όπως είπε ο Χιμένεθ, στη Ρεάλ. Χθες δεν βλεπόταν στην ΑΕΚ. Διότι, το λιγότερο, δεν είναι ακόμη έτοιμος να παίξει σε ομάδα επιπέδου ΑΕΚ. Μανωλάς: Τα προσόντα του είναι προδιαγραφών ΑΕΚ. Οχι όμως το σημερινό επίπεδό του, ούτε η συγκέντρωσή του, ούτε η ποδοσφαιρική αντίληψή του. Μάκος: Φτάνει στο επίπεδο του κορμού της ΑΕΚ.

Γκερέιρο: Υπήρξε ποδοσφαιριστής υψηλών προδιαγραφών. Σήμερα δεν είναι. Μίτσελ: Πιθανόν να είναι κανονικός ποδοσφαιριστής. Οχι αυτή την εποχή. Πάπα Μπούμπα: Εχει στιγμές που είναι Ντιόπ, αλλά και μεγάλα διαστήματα που συμπεριφέρεται σαν Πάπα Μούφα. Δεν είναι αξιόπιστος για να βρίσκεται στην ενδεκάδα μιας ΑΕΚ. Σκόκο: Το επίπεδό του είναι υψηλότερο της σημερινής ΑΕΚ. Η απόδοσή του όμως είναι του σημερινού επιπέδου της ΑΕΚ. Μπερνς: Δεν έχει φτάσει ποτέ στο επίπεδο της ΑΕΚ. Μπλάνκο: Επιπέδου ΑΕΚ. Μπαχά: Με τα κιλά της αχρησίας στο σώμα του, δεν είναι σήμερα για να παίζει στην ΑΕΚ. Γκέντζογλου: Μπορεί να γίνει επιπέδου ΑΕΚ, αλλά δεν είναι.

Συμπέρασμα: Με 2,5 παίκτες επιπέδου ΑΕΚ στο χθεσινό σχήμα, πού να πάει ο Χιμένεθ την ΑΕΚ; Και πώς να την πάει; Οσο καλός κι αν είναι, που οι Ελληνες δεν μπορούμε να το βεβαιώσουμε, πώς να τη σουλουπώσει την ΑΕΚ ο Ισπανός;

Με τις επιλογές που έκανε η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατάφερε να δώσει στον Χιμένεθ τρεις ανέτοιμους ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Κι αυτούς επειδή τους βρήκε ο Ισπανός και τους έφερε, με τη γνώση ότι πρόκειται για ανέτοιμους παίκτες. Τι έκανε δηλαδή η ΑΕΚ; Δανείστηκε τρεις ανέτοιμους παίκτες, να τους ετοιμάσει μέχρι τον Μάιο, όταν θα φύγουν. Συγχαρητήρια!

Μετά το δεύτερο γκολ του Νέτο, ο Χιμένεθ χτύπησε τη γροθιά στο plexiglass της πλάτης του πάγκου. Είναι τυχερός που δεν έσπασε το χέρι του. Κάπου όμως έπρεπε να εκτονωθεί. Διότι εδώ και 4 μήνες σπάει το κεφάλι του για να βρει έναν τρόπο να βάλει διάρκεια στην απόδοση της ΑΕΚ, ώστε αυτή να στέκεται με αξιοπρέπεια στο τερέν. Κάθε φορά που του λείπουν όμως οι προδιαγραφών ΑΕΚ, δηλαδή ο Δέλλας, ο «Λύμπε» και οι Μπλάνκο, Σκόκο, Πάπα Μπούμπα, που είναι επιπέδου ΑΕΚ, σπάει τα μούτρα του. Διότι το υπόλοιπο ρόστερ αυτό το γάλα μπορεί να βγάλει.

Ο χθεσινός Αρης χρειάστηκε να κάνει τα βασικά για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ και να πάρει μια ανάσα για το ηθικό του και το πορτοφόλι των βαθμών του. Στήθηκε σωστά, αμύνθηκε σωστά και… εμπιστεύτηκε την ΑΕΚ, που ήταν δεδομένο ότι θα έχει ακόμη μια φορά σημαντικά κενά, λάθη και παραλείψεις στην ανασταλτική της δράση. Ο Νέτο τιμώρησε δύο από αυτά τα λάθη και ο Αρης έφτασε καθαρά και δίκαια σε μια σημαντική νίκη, που του φτιάχνει, μετά από καιρό, το κέφι.

Ο Αρης, όπως αποδεικνύεται, προλαβαίνει να μπει στην 5άδα των playoffs. Η ΑΕΚ αποδεικνύει εσχάτως ότι προλαβαίνει να βγει από αυτήν την 5άδα. Είναι τέτοιο το πρόγραμμά της, που, αν δεν έχει τους πρωτοκλασάτους της στην 11άδα και την τύχη στο πλευρό της, προλαβαίνει να χάσει το τρένο. Αν κάτι μπορεί να κάνει ο Χιμένεθ, είναι να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του Τραϊανού Δέλλα, μήπως και επιστρέψει νωρίτερα και τον βοηθήσει να βγάλει την άμυνα από την τρικυμία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: