Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σφηνάκια με τον Κώστα Κετσετζόγλου.



Σφηνάκια με τον Κώστα Κετσετζόγλου



@ Δεν είναι που δεν έχω ψυχή να γράψω μετά από τέτοιες βραδιές. Δυο φορές έχει γίνει όλες κι όλες και τις δύο φέτος. Μετά τον Βόλο στο ΟΑΚΑ ήταν οι οδηγίες για την πρόληψη του εμφράγματος, χθες το απόσπασμα από την «Ζωή εν Τάφω». Δεν είναι έλλειψη ψυχής. Είναι φόβος να μην αδικήσω κάποιον ή και τον ίδιο μου τον εαυτό και μετά αισθάνομαι τύψεις. Είναι τέτοιος ο βρασμός ψυχής που είναι πάντα καλύτερη η δεύτερη πιο ψύχραιμη σκέψη όταν δεν γράφεις μόνο για τον εαυτό σου. Παλαιότερα είχα μετανιώσει για κάποια πράγματα που είχα γράψει μετά από ήττα στο Καραϊσκάκη, που σε σχέση με την προχθεσινή ήταν... θρίαμβος, και έτσι επέλεξα την τακτική της δεύτερης σκέψης.

@ Το μυαλό ξεθόλωνε όσο πέρναγε η νύχτα και μέχρι να ξεθολώσει ήρθε το πρωί. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Είμαι σίγουρος πως πολλά μάτια έκλειναν όλη την Δευτέρα. Πριν γράψω για το ματς και την κατάσταση θέλω να πω το βασικό συναίσθημα που αισθάνομαι. Είναι μια τεράστια δίψα για εκδίκηση. Αγωνιστική εννοείται για να μην πει κανένας βλάκας πως φταίμε για την βία. Εκδίκηση ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. Σαν του 89. Δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο. Δεν με ικανοποιεί τίποτα άλλο. Τότε κάναμε 15 μήνες υπομονή. Από το Φεβρουάριο του 88 μέχρι τον Μάιο του 89. Περίπου τόσο θα μας βγει και τώρα. Αυτή η φλόγα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ εκδίκησης πρέπει να καίει το μέσα όσων είναι ΑΕΚ, όσων είναι μέσα ή δίπλα στην ΑΕΚ. Γιατί αυτό που έγινε προχθές δεν έγινε μόνο του. Δεν το έκαναν μόνο αυτά που θα πούμε παρακάτω και έχουν σχέση με την δική μας ομάδα. Υπήρξαν κι άλλα πολλά πράγματα που προστέθηκαν και προστίθενται εδώ και χρόνια στην αγωνιστική ανυπαρξία και στην εγκληματική αφέλεια που έδειξε η ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον υπέροχο Ελληνικό ποδοσφαιρόκοσμο. Ζω για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ εκδίκηση. Που θα έρθει γιατί η ΑΕΚ είναι απλά μια τεράστια ομάδα. Που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί. Το ξέρουν όλοι καλά αυτό και καλύτερα από όλους αυτοί που εξευτέλισαν το Ελληνικό πρωτάθλημα για να μπορέσουν να το κάνουν δικό τους. Αυτοί που μεγάλωσαν με το σύνθημα «στείλτε την ΑΕΚ στην Β Εθνική να πάρουνε πρωτάθλημα οι Ολυμπιακοί». Στην Β Εθνική δεν την έστειλαν όπως τους λέγαμε αλλά έκαναν τα πάντα χρησιμοποιώντας κάθε άθλιο τρόπο, που μερικές φορές... ηχογραφήθηκε, για να την γκρεμίσουν. Με τεράστια ευθύνη βέβαια και των προσώπων που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια και της κολώνας της χρυσής μας οκταετίας που αποδείχτηκε πως είχε τιμή πώλησης στον Κόκκαλη. Όμως δεν έγιναν μόνα τους όλα αυτά. Όπως και προχθές. Η ανύπαρκτη ΑΕΚ, αυτή η κινούμενη ντροπή θα μπορούσε να γλυτώσει κάτι αν ο Μιραλάς ή ο Ιμπαγάσα, γιατί και οι δύο μαζί όσο κι αν έπρεπε αποκλείεται να έφευγαν, είχαν αποβληθεί όπως έπρεπε βάσει κανονισμού που ως γνωστόν εφαρμόζεται όταν δεν παίζει ο ΟΣΦΠ που κατά διαβολική σύμπτωση τον διαιτητεύουν πάντα κακοί διαιτητές που κάνουν λάθη... υπέρ του. Πιστεύω πως το φετινό πρωτάθλημα το παίρνει δίκαια. Δεν το διεκδίκησε καν η δική μας ομάδα. Όμως αυτό ούτε σβήνει, ούτε εξαγνίζει όσα έχουν γίνει και όσα γίνονται. Και σε καμία περίπτωση δεν σβήνει από τα αυτιά μου αυτές τις κραυγές της Κυριακής. Κι όσα χρόνια κι αν χρειαστεί να περάσουν, αν είμαστε καλά πρώτα ο Θεός, θα ζω και θα περιμένω την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ εκδίκηση. Τίποτα δεν είναι ίδιο από το βράδυ της Κυριακής. Και όποιος δεν το αισθάνεται αυτό βρίσκεται στην ΑΕΚ κατά λάθος.

@ Πάμε στα δικά μας. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για μένα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Μανόλο Χιμένεθ. Όχι όμως για την ενδεκάδα ή για το ροτέισον το οποίο δεν έκανε. Οσοι έλειπαν ήταν τραυματίες, ο Γεωργέας είχε παίξει στην Τούμπα με ρίσκο αφού ήταν τραυματίας την προηγούμενη μέρα και ο Λύμπε δεν μπορεί να παίζει βασικός Τετάρτη-Κυριακή. Αλλά και ο Γεωργέας να μπορούσε να παίξει στην θέση του Μανωλά δεξί μπακ ας θυμηθούμε απλά πως τα δύο πρώτα γκολ είναι από στημένες φάσεις όπου ο Μανωλάς είναι καλύτερος από τον Γεωργέα και μόνο λόγω ύψους ενώ το τρίτο γκολ είναι από πάσα του Σάχα. Δεν υπάρχει πουθενά πρόβλημα δεξιού μπακ στα τρία πρώτα γκολ που έφεραν την καταστροφή. Αλλωστε ο μόνος που δεν θυμάμαι να έσκισε από τον ΟΣΦΠ ήταν ο Ριέρα. Ο Χιμένεθ έχει τεράστια ευθύνη επειδή δεν είχε προετοιμάσει σωστά την ομάδα για το παιχνίδι. Είχε επιστήσει την προσοχή στους παίκτες στα ατού του ΟΣΦΠ, μεταξύ αυτών και τα στημένα, αλλά δεν τους έπεισε πως ήταν ένα παιχνίδι σαν της Τούμπας και πιο δύσκολο. Χαλαρότητα η οποία ξεκίνησε και από αυτόν. Και όταν έγινε η ζημιά στο ημίχρονο δεν προστάτευσε την ομάδα από την συντριβή. Δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες πως το βασικό ζητούμενο ήταν η αποφυγή του διασυρμού και όχι να γυρίσει ένα παιχνίδι που κακά τα ψέματα δεν γύριζε ούτε με σφαίρες γιατί εκτός των άλλων ήταν και πολύ καλός ο αντίπαλος και λυσσασμένος σε αντίθεση με τους... χαβαλέδες της ΑΕΚ. Εκεί έπρεπε με αμυντικογενείς αλλαγές και με... ποτήρια κρύο νερό στο πρόσωπο να ξυπνήσει τους παίκτες του. Απέτυχε. Είναι ο προπονητής, ο ηγέτης, έχει την κύρια ευθύνη. Για τους παίκτες τι να πω. Είναι ξεφτίλες. Είναι ντροπή τους να φοράνε την φανέλα της ΑΕΚ έχοντας φάει αυτά τα δύο γκολ στα πρώτα εφτά λεπτά σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να ξέρουν πως ο αντίπαλος είχε τεράστια κίνητρα και, αντικειμενικά, καλή ομάδα. Δεν προστάτευσαν ούτε αυτοί όπως και ο προπονητής τους τον σύλλογο που έχουν την τιμή να υπηρετούν. Σαν κότες. Δύο - τρεις έκαναν κάποια φάουλ. Μια κάρτα μόνο σε ματς με τέτοια εξέλιξη. Και βέβαια χειρότερος όλων ο Καφές. Ο αρχηγός, ο έμπειρος, ο Ελληνας. Αυτός ήταν χθες με αυτόν τα βάζω. Καλό παιδί αλλά...

@ Για το τέλος αφήνω την διοίκηση. Δεν αναφέρομαι στους μετόχους. Ετσι κι αλλιώς από αύριο δεν θα έχουμε άλλο θέμα εκτός από αυτούς που αν νομίζουν πως θα οδηγήσουν την ΑΕΚ εκεί που δεν την οδήγησε ούτε ο Ψωμιάδης και ο Στάθης χωρίς μία είναι πολύ γελασμένοι. Θα είναι σαν να βουλιάξουν όλα τα καράβια του Παππά που την ώρα του διασυρμού έκανε βολτίστα στο γκολφ της Γλυφάδας. Ετσι διοικεί και την εταιρία του; Ο Νοτιάς δεν ξέρω αν έχει ενημερωθεί για το σκορ κι αν θα κατάλαβε πως ήταν ποδόσφαιρο και όχι χόκει επί πάγου. Αλλά αυτοί από αύριο. Απορώ με τον γελοίο που έβγαλε αυτή την γελοία ανακοίνωση. Την ώρα του θρήνου η ΠΑΕ ΑΕΚ έλεγε να ξεπεράσουμε αυτή την... κακή παρένθεση και να κοιτάξουμε τους μεγάλους στόχους. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή. Ξεπέρασαν σε γελοιότητα και την ομάδα με τα μπλε που πρέπει να... καούν γιατί πολύ κράτησε το αστείο. Τα μπλε να καούν όχι οι διοικούντες μην μπερδευτεί πάλι κανείς. Εδειξε πολλά αυτή η ανακοίνωση. Για το πώς βλέπουν την ΑΕΚ. Κι αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό. Αυτά. Ψηλά το κεφάλι ΑΔΕΡΦΙΑ. Ζούμε για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ εκδίκηση. Η ζωή κάνει κύκλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: