Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ψυχή βαθιά για το κύπελλο.

πηγή: The Player


Προφανώς και το γκολ που πέτυχε ο Μίτσελ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν είναι βγαλμένο από φάση δουλεμένη στην προπόνηση. Είναι επίσης δεδομένο πως για πρώτη φορά σε ντέρμπι η ΑΕΚ έκανε λανθασμένη αγωνιστική διαχείριση. Κάτι άλλωστε που παραδέχθηκε δημοσίως και ο ίδιος ο Χιμένεθ. Επομένως τι μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από αυτή την πρόκριση, εκτός από την ίδια την πρόκριση; Σίγουρα το πάθος και την ψυχή που έβγαλαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. «Οι παίκτες έβγαλαν τον πολεμιστή που κρύβουν μέσα τους» είπε ο Χιμένεθ.
Και ίσως για τον Ισπανό τεχνικό που επιμένει πως «το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία αρκεί να έχουμε δώσει και την ψυχή μας για να το πάρουμε», ακόμα πιο σημαντικά από το γκολ του Μίτσελ, ήταν όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν. 

1. Το σπριντ με επίδοση Μπόλτ του Νίκου Καράμπελα στο 90ο λεπτό προκειμένου να προλάβει τον Σισέ και να του πάρει την μπάλα. Τα αποθέματα δύναμης και ψυχής που έβγαλε χθες(και κάθε φορά) ο Καράμπελας, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία στον Χιμένεθ πως βρήκε επιτέλους το κατάλληλο αριστερό μπακ.

2. Ο τρόπος που ο Κώστας Μανωλάς στο 85ο λεπτό έστειλε στις… πινακίδες τον Λέτο λίγο πριν σουτάρει. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός δεν είχε ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του και ήταν ξεκάθαρο πως δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Αλλά με εξαίρεση μία ή δυο φάσεις σ’ όλο το ματς ουδείς το κατάλαβε.

3. Η απόφαση του Σεμπάστιαν Σάχα να παίξει στα τελευταία δέκα λεπτά σε θέση λίμπερο και παράλληλα να εκτελεί με την μπάλα στα πόδια χρέη επιτελικού μέσου. Και να φωνάζει συνεχώς στους συμπαίκτες του προσπαθώντας να τους εμψυχώσει. Πριν από λίγους μήνες, ο ίδιος παίκτης συγκέντρωνε όλα τα πυρρά περί αδιαφορίας των ξένων. 

4. Το αρχηγικό παιχνίδι του Γρηγόρη Μάκου, ακόμα και όταν άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Αλλά κυρίως το γεγονός πως σχεδόν με το ένα πόδι, έκανε σπριντ από τον πάγκο στο τέλος του ματς για να αγκαλιάσει τον σκόρερ Μίτσελ. Είναι ξεκάθαρο πως είναι ο επόμενος(και για την επόμενη πενταετία) αρχηγός της ΑΕΚ. 

5. Το γεγονός πως ο Νάτσο Σκόκο ήταν για 75 λεπτά εκτός παιχνιδιού, αλλά ξαφνικά «αφήνιασε». Πήρε άπειρες προσπάθειες στην επίθεση, ενώ έκανε σπριντ μέχρι την άμυνα και τάκλιν. Και μόλις έβαλε το γκολ ο Μίτσελ έκανε ένα σπριντ και βρέθηκε σε χρόνο μηδέν πρώτος πάνω στον Ισπανό και τον σήκωσε στον αέρα.

6. Η καταλυτική παρουσία του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αυτή την φορά δεν σκόραρε όπως στο πρώτο ματς. Αλλά έκανε όλες τις άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Κυριολεκτικά. Και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

7. Η υπερπροσπάθεια του Ναμπίλ Μπάχα να βοηθήσει την ομάδα, μόλις με τρεις προπονήσεις στα πόδια του. Αλλά και το γεγονός πως ο Μαροκινός πανηγύριζε σαν τρελός στο τέλος και ήταν ο δεύτερος μετά τον Σκόκο που έτρεξε να σηκώσει στα χέρια τον Μίτσελ.

Όλα αυτά τα κομμάτια, συνθέτουν το παζλ της βαθιάς ψυχής της ΑΕΚ. Και η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί ίδιον της ΑΕΚ του Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταφέρει να το δώσει και πάλι στην ομάδα. Και του πιστώνεται 100%. Εξάλλου ο Χιμένεθ περισσότερο ακόμα και από την τακτική, έχει δουλέψει – και εξακολουθεί να δουλεύει – στην ψυχολογία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: