Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δεν θα κάνετε το άσπρο-μαύρο βασιζόμενοι στα «ζώα»


Πηγή: theplayer.gr

Το ξεκαθαρίζω εξ’ αρχής. Ανήκω σε αυτούς τους χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ κι ενώ ήθελαν να χαμογελάσουν, δυσκολεύονταν. Δεν μου έβγαινε, μετά από αυτά που είδα, τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, όσο και στο τέλος του.

Πάντως, δεν θα ρίξω την μεγαλύτερη ευθύνη σε αυτά τα 500-1000 «ζώα» που με τα καφριλίκια τους μετέτρεψαν σε τραγωδία μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ. Και δεν θα το κάνω γιατί την δυνατότητα να κάνουν τέτοιου είδους ψευτομαγκιές, τους την δίνουν άλλοι.

Για τα όσα συνέβησαν, ξεκάθαρη ευθύνη έχει η ΕΠΟ και η αστυνομία. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε αυτά τα «ζώα» να κόβουν βόλτες μέσα στο γήπεδο και κανείς τους να μην συλλαμβάνεται. Είναι δυνατόν να μην απορείς, όταν βλέπεις τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ντου απλά για να τους απωθήσουν κι ενώ μπορούν να... τσακώσουν τους περισσότερους από αυτούς, να σταματάνε ξαφνικά; Και όχι μια και δυο φορές. Όλη την ώρα αυτό γινόταν.

Πριν από δύο χρόνια, στον τελικό με τον Ολυμπιακό συνέβησαν πολύ λιγότερα. Τότε, όμως, προφανώς κάποιοι ενδιαφέρθηκαν και είχαν ένα σχέδιο, έτσι ώστε να αποφευχθούν μεγάλης έκτασης επεισόδια. Αυτή τη φορά, αποδείχτηκε ότι κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι.

Δεν θα αφήσω, όμως, αυτούς τους κάφρους να μου χαλάσουν τη διάθεση. Προτιμώ να θυμάμαι τους υπόλοιπους Ενωσίτες που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αυτούς που αποδοκίμαζαν τα «ζώα» και παρακινούσαν την αστυνομία να τους συλλάβει. Αυτούς που χειροκρότησαν ακόμα και τους παίκτες του Ατρομήτου, την ώρα που αυτοί έπαιρναν τα μετάλλιά τους.

Προτιμώ να θυμάμαι αυτή την ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ κούπα που πήρε η ΑΕΚ. Ναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ. Και ας φωνάζει ο κ. Σπανός και ο κ. -δεν έχω κόμπλεξ με την ΑΕΚ- Δώνης. Δεν γίνεται, κύριοι, να κάνετε εσείς το άσπρο, μαύρο. Εσείς και οι διάφοροι «αντικειμενικοί» που έκαναν λόγο για διαιτητική εύνοια της ΑΕΚ.

Και όλα αυτά εξαιτίας μιας πολύ οριακής φάσης, όπως το γκολ του Λυμπερόπουλου. Πότε, επιτέλους, θα κατανοήσουμε σε αυτή τη χώρα, ότι σε τέτοιου είδους φάσεις, η αμφιβολία είναι υπέρ του επιθετικού; Βέβαια, αν δεν το έχει μάθει αυτό ακόμα ένας προπονητής, όπως είναι ο κ. Δώνης, πως να έχεις την απαίτηση να το συνειδητοποιήσουν άλλοι σχετικοί-άσχετοι;

Μήπως ευνοήθηκε η ΑΕΚ και σε μια φάση του πρώτου ημιχρόνου, που ο Νεμπεγλέρας κάνει ένα δολοφονικό τάκλιν στον Λυμπερόπουλο; Αν δεν είναι αυτό κόκκινη κάρτα τότε ποιο είναι; Ή μήπως στο 76΄, ο Ολιβέιρα πήρε αγκαλιά τον Δέλλα τον... γουστάρει, οπότε δεν πρέπει να διαμαρτύρεται κανείς για πέναλτι;

Είπαμε. Μπορεί κάποιες καταστάσεις να μην μας άφησαν να χαρούμε αυτό το Κύπελλο όπως έπρεπε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις για δήθεν αδικίες. Σοβαροί να είμαστε.

Όσο για τις ανακοινώσεις, που κάνουν λόγο για… χάρισμα του Κυπέλλου, το μόνο που έχω να πω είναι ότι κάποια στιγμή οι γραφικότητες σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να σταματήσουν. Καλή η δημιουργία εντυπώσεων, αλλά όταν έχεις φάει τρία γκολ, μόνο ηθικός νικητής δεν είσαι σε ένα παιχνίδι. Και όποιος κάνει λόγο για διακοπή του αγώνα από τον Κάκο, καλό θα είναι να το σταματήσει για να μην ρεζιλεύεται. Συνήθως, όταν ένας διαιτητής δείχνει σέντρα και σφυρίζει τρεις φορές, σημαίνει λήξη αγώνα και όχι διακοπή. Εκτός κι άλλαξε και αυτός ο κανονισμός και δεν το έμαθα.

ΥΓ 1. Με τους... φιλήσυχους οπαδούς του Ατρόμητου, δεν είδα να ασχολήθηκε κανείς. Μάλλον παρακολουθούσαν ήρεμα-ήρεμα το παιχνίδι, χωρίς να σηκωθούν απ’ τις θέσεις τους ε; Γι’ αυτό και τους ευχαρίστησε η διοίκηση της ομάδας τους, άλλωστε…

ΥΓ 2. «Κρέμασμα» σε αυτούς που επιτέθηκαν (όπως αφήνεται να εννοηθεί από κάποια τηλεοπτικά πλάνα) σε ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου. «Κρέμασμα», όμως και στους Σαρμιέντο, Σκόνδρα και Κάραλη, που αντεπιτίθενται. Ειδικά οι δύο τελευταίοι που την έπεσαν πισώπλατα σε έναν οπαδό της ΑΕΚ, πρέπει να νιώθουν και αυτοί μεγάλοι μάγκες.

ΥΓ 3. Τελικά αυτό το sold-out από τους φίλους του Ατρομήτου, για ποιο παιχνίδι έγινε; Αν δεν είχαν και την... συνδρομή άλλων οπαδών, πόσοι θα ήταν;

ΥΓ 4. Αγαπητέ κ. Δώνη, όταν τον Απρίλιο του 1995, ο ανεκδιήγητος Φίλιππος Μπάκας έδινε το κύπελλο στην ομάδα σου, με ένα κάλπικο πέναλτι, το ποδόσφαιρο ήταν... οίκος ανοχής; Όταν στο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Περιστέρι, η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες για καμιά ώρα, τι ήταν το ποδόσφαιρο; Μήπως είχες την ίδια γνώμη και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, όταν ο Ατρόμητος εξασφάλισε την παραμονή του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: